Що подати на святковий стіл на дитячому святі
1 минута чтение
Що приготувати на дитячий святковий стіл? Питання, яке ставить в глухий кут всіх дорослих: і батьків малюка, і вихователів дитячого садка, які влаштовують ДР. Не панікуйте, головне подарувати дітям справжнє свято з веселими і цікавими іграми, а про все інше подбає фуршет на виїзд від компанії Dzyga. Тут сотні різних страв та десятки варіантів, як все влаштувати, щоб зацікавити дітей. Для маленьких дівчаток та хлопчиків найкраще вибрати здорове меню на дитяче свято, яке включатиме наявність свіжих та смачних соків, фруктів та безпечних десертів. Врешті решт вибір залежатиме від віку та уподобань дітвори. А поки перейдемо до питання як оформити святковий стіл для дітей та які саме страви найкраще приготувати чи замовити.
які десерти подати на дитяче свято
Дитяче свято – це завжди веселощі, ігри та, звичайно ж, смачні частування. Але не завжди є багато часу на складні страви. Тому ми підготували для вас добірку простих у виконанні та смачних рецептів, які сподобаються дітям та не займуть багато часу на приготування.
Легкі рецепти для дитячого свята:
- Міні-піци.
Інгредієнти:
- Готове листкове або дріжджове тісто
- Томатний соус
- Тертий сир
- Шинка, оливки, помідори (за бажанням)
Приготування:
- Розкачайте тісто та виріжте кружечки.
- Змастіть їх томатним соусом.
- Посипте сиром та додайте начинку.
- Запікайте при 180°C близько 10-15 хвилин.
- Фруктові шпажки
Інгредієнти:
- Банани
- Ягоди (полуниця, виноград, малина)
- Яблука
- Ананас
- Дерев'яні шпажки
Приготування:
- Наріжте фрукти невеликими шматочками.
- Нанизуйте їх на шпажки в довільному порядку.
- Можна полити йогуртом або розтопленим шоколадом.
- Сирні кульки
Інгредієнти:
- 200 г крем-сиру
- 100 г тертого твердого сиру
- Кріп або зелень для обкатки
- Горіхи або сухарики для панірування (за бажанням)
Приготування:
- Змішайте крем-сир із твердим сиром.
- Сформуйте маленькі кульки.
- Обваляйте в кропі, горіхах або сухариках.
- Подавайте охолодженими.
- Йогуртові десерти
Інгредієнти:
- Густий йогурт
- Мед або сироп
- Подрібнені фрукти або ягоди
- Гранола або подрібнене печиво
Приготування:
- У склянки викладіть шарами йогурт, мед, фрукти та гранолу.
- Прикрасьте ягодами.
- Подавайте одразу або охолодженими.
Такі цікаві і водночас прості ідеї страв для дитячого свята допоможуть вам зробити подію цікавою для малечі і подарувати їй десятки різних смаків. Головне – використовуйте свіжі та корисні продукти, щоб діти отримували не тільки задоволення, а й користь від частувань.
Святкове меню для дітей вдома – як правильно організувати кейтеринг
У компанії Дзига знають як зробити свято ваших діточок незабутнім, яскравим, смачним та веселим. Для цього існує виїзна команда спеціалістів з кейтерингу саме дитячих заходів. Вони підлаштують меню під уподобання ваших дітей та їх гостей, а також врахують безпечність всіх предметів на столі і свіжість страв. Варто пам'ятати, що не всім дітям подобається однакове. Але багато хто з них полюбляє солодощі. Тож ви не помилитеся обравши організувати солодкий стіл для дитячого дня народження. Діти різного віку полюбляють різну їжу, та існують і деякі тонкощі оформлення:
- для віку 3-5 років – цікаві страви з ігровим оформленням, відсутність гострих предметів та гіпоалергенність меню;
- 5-8 років: діти будуть в захваті від шведського столу, це вік, коли малеча дуже активна. Гості та іменинник хочуть гратися і брати їжу руками, дозвольте їм це, але при умові, якщо вони не будуть бігати в цей час, коли їдять і зроблять паузу;
- 8-10 років: це ще не підліток, але і не маленький хлопчик чи дівчинка, діти хочуть щось доросле – наприклад холодні закуски на дитячий святковий стіл: шпажки, бутерброди, сендвічі, можна поставити на стіл фрукти і желе.
Зробіть свято радісним для всіх присутніх, нехай воно запам'ятається надовго. А щоб делегувати більшість обовязків, і приділити час дитині, замовте кейтеринг для дитячого садка або додому в компанії Dzyga.
Як уникнути алергенів у стравах для дітей
Уважне ставлення до дітей та вибору продуктів для раціону харчування допоможе уникнути багатьох проблем, адже ЖКТ дитини ще дуже чутливе. Щоб уникнути алергенів у стравах, слід дотримуватись таких правил:
- Визначте алергени. Якщо у дитини вже є алергія, лікар-алерголог допоможе виявити конкретні продукти. Найпоширеніші алергени: молоко, яйця, горіхи, риба, морепродукти, соя, пшениця (глютен), мед, цитрусові, полуниця.
- Читайте склад продуктів. Завжди перевіряйте етикетки, особливо у готових продуктах. Уникайте позначок «може містити сліди…», якщо алергія сильна.
- Готуйте вдома або можна безпечний кейтеринг замовити в Дзигі.
- Контролюйте всі інгредієнти, щоб уникнути прихованих алергенів. Використовуйте окремий посуд для приготування їжі.
- Замінюйте алергени на безпечні альтернативи, наприклад яйця на яблуневе пюре або чіа-насіння.
- Остерігайтеся перехресного забруднення. Не використовуйте один ніж, дошку або посуд для алергенних і безпечних продуктів. Не готуйте алергенні продукти одночасно з безпечними.
Якщо дитина їсть поза домом, попередьте вихователів, бабусь, дідусів чи друзів про її алергію. Надайте список заборонених продуктів та можливих замінників.